Jessie și colierul de perle

Jessie, personajul principal al poveștii cu colierul de perle, era o fetiță micuță în vârstă de numai 5 ani.

Ea  obișnuia să stea adeseori pe lângă  mama ei care era casieră într-un magazin de cartier.

Într-o zi, pe când Jessie studia curioasă obiectele care stăteau spre vânzare pe rastelul de la casă, a observat un colier de perle.  S-a îndrăgostit instant de el.

A rugat-o pe mama ei să i-l cumpere. Mama, privind la prețul de 1,95 USD i-a zis că e prea scump și că nu i-l poate cumpăra. I-a amintit fetiței că în curând va veni ziua ei și că, probabil, bunica îi va da fetiței obișnuita bancnotă de 1 dolar.
Până atunci, a continuat mama fetei, va trebui să mai faci rost de câțiva bănuți și tu. O să mai pun și eu câțiva, și așa o să putem cumpăra colierul care va fi cadoul tău.
Zis și făcut. Fetița a ajutat câteva vecine după puterile ei și a mai adunat câțiva cenți iar de ziua ei, mama i-a cumpărat colierul de perle.

Evident că la prețul acesta, perlele erau false, dar fetiței nu-i păsa. Ei îi plăcea colierul și basta.
Era atât de mândră de cadoul ei că nu se despărțea de perle niciodată, nici măcar când mergea la culcare.
Tatăl fetei, obișnuia să-i citească în fiecare seară câte o poveste și după ce termina de citit povestea, o întreba pe Jessie:

” Mă iubești?” fetița răspundea mereu:  ”Da, te iubesc”.
La câteva luni după ziua fetei, într-o seară, tatăl fetei, după ce i-a citit obișnuita poveste, i-a mai pus o întrebare.

”Jessie, mă iubești suficient de mult încât să-mi dai colierul tău de perle?”

Jessie i-a răspuns că acel colier este cel mai de preț lucru pe care-l are și i-a zis că nu i-l poate da.

Poveste, motivație

Jessie și colierul de perle

Din seara aceea, tatăl a tot întrebat-o pe Jessie dacă-l iubește suficient de mult încât să-i dea colierul ei de perle.

Fata a răspuns mereu la fel, până într-o zi când, imediat ce tatăl ei a intrat în cameră, fără să rostească vreun cuvânt, Jessie i-a întins tatălui ei prețiosul ei colier de perle.
Tatăl a zâmbit fericit. A luat colierul, l-a băgat în buzunarul drept și apoi și-a băgat mâna în buzunarul stâng de unde a scos un săculeț argintiu în care se afla un colier de perle naturale.
Acel colier stătuse mereu în buzunarul său, încă de când a întrebat-o pe Jessie prima dată dacă renunță la colierul ei de perle. Ceea ce voia tatăl era ca Jessie să renunțe de bunăvoie la ceea ce avea, pentru a putea obține mai mult.

Morala:

 

Lucrul cel mai important este sã fii gata în orice moment sã sacrifici ceea ce eşti pentru ceea ce ai putea deveni- Charles Dickens

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.