Povestea măgarului

Povestea măgarului începe într-o bună zi când, măgarul unui ţăran a căzut într-o fântână.

Fântâna era suficient de adâncã încât sã-i fie greu oricui sã-l scoatã de acolo. 

 

Nefericitul animal se puse pe zbierat, timp de ore întregi. Țãranul se dãdea de ceasul morţii şi cãuta sã vadã ce e de fãcut. Negãsind nici o soluţie la îndemânã, pânã la urmã, ţãranul s-a gândit cã mãgarul e oricum bãtrân. Mai mult de atât, fântâna, fiind secatã, nu-i mai era de folos nimãnui.

 

Cu alte cuvinte… fântâna trebuia să fie acoperită odatã şi-odatã, iar măgarul….hmmm… ce să facă cu măgarul?

A stat el ce a stat să se gândească până când a ajuns la concluzia, cã nu mai meritã osteneala de a-l scoate în vreun fel pe mãgar din adâncul fântânii secate.

Aşa cã, ţãranul îşi chemã câţiva vecini, ca sã-i dea o mânã de ajutor. Fiecare dintre ei apucã câte o lopatã şi începurã sã arunce de zor pãmânt înăuntrul fântânii.

 

Mãgarul pricepu de îndatã ce i se pregãtea şi se puse şi mai tare pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupã câteva lopeţi bune de pãmânt, mãgarul se potoli şi tãcu subit.

 

Ţãranul, mirat de atâta linişte, privi în adâncul fântânii şi rãmase uluit de ceea ce vãzu.

 

Cu fiecare lopatã de pãmânt, mãgarul cel bãtrân fãcea ceva neaşteptat: se scutura de pãmânt şi pãşea deasupra lui, bãtãtorindu-l cu copitele.

 

În curând, toatã lumea privi cu surprindere cum mãgarul, ajuns pânã la gura fântanii, sãri peste ghizduri şi ieşi fremãtând de bucurie.

Workshop – Vindecă-ți trecutul, Scapă de frici, Creează-ți un viitor strălucit

MORALA?

Viaţa va arunca poate şi peste tine cu pãmânt şi cu tot felul de greutãţi.

Aminteşte-ţi însa cã secretul pentru a ieşi din fântânã este sã te scuturi de acest pãmânt şi sã-l foloseşti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare dintre greutãţile noastre este o ocazie pentru un pas înainte si putem ieşi din adâncurile cele mai profunde dacã nu ne dãm batuţi.

Foloseşte pământul pe care ți-l aruncã peste tine viaţa, ca sã mergi înainte pentru cã în viaţa asta, tu trebuie sã fii soluţia, nu problema.

 

S-ar putea să-ți placă și asta.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.