Uneori, prea multă școală…dăunează

Un bărbat de vârstă mijlocie era, de 25 de ani, om de serviciu într-o școală. Într-o zi a fost chemat în biroul directorului, iar acesta i-a spus:

„M-am uitat prin dosarul dvs. de personal și nu am găsit printre documentele pe care ni le-ați dat în urmă cu 25 de ani diploma dvs. de bacalaureat. Nu-i așa că aveți diplomă de la absolvirea liceului?”

„Din păcate, eu nu am absolvit liceul pentru că nici măcar nu am urmat un liceu,” a răspuns omul de serviciu cu umilință.

„Îmi pare rău că trebuie să vă spun asta, dar am primit noi directive în ceea ce privește angajații. Toți angajații de la această școală trebuie să fi absolvit cel puțin liceul. Ați făcut o muncă fantastică pentru liceul nostru în ultimii 25 de ani, dar, din păcate, va trebui să vă concediez. Directivele sunt directive.”

Îngrijitorul a lăsat hainele de lucru și ustensilele deoparte și a plecat acasă.

„Ce faci acum?” a zis soția lui.
„Am fost un om de serviciu toată viața mea. Poate că aș putea lucra ca om de serviciu, dar să fiu liber profesionist?”
Prima companie la care a sunat l-a acceptat imediat. Noul său partener de contract i-a spus:

” Puteți face curat în toată clădirea noastră Știu cât de bine ați făcut curățenie la școală și că sunteți o persoană foarte serioasă”.
Cu a doua companie pe care el a sunat-o a fost la fel. Curând îngrijitorul a trebuit să aibă grijă de serviciile de curățenie mai multe clădiri. Pentru că nu putea gestiona singur situația, și-a angajat un asistent.

Încet-încet, afacerea lui s-a extins tot mai mult și mai mult. Îngrijitorul a angajat mai multe persoane. Clienții au fost atât de mulțumiți de serviciile prestate de el și de angajații săi, încât le-au încredințat și serviciile de întreținere și renovare.
După mulți ani, omul de serviciu a devenit foarte prosper. Avea deja câteva sute de angajați, camioane, mașini și un disponibil la bancă care depășea un milion de dolari.

Într-o zi el a primit o invitație din partea vicepreședintelui băncii lui. Când a intrat în birou, vicepreședintele l-a salutat:

„Mă bucur că ați venit pentru că de atâția ani nu am avut ocazia să ne cunoaștem. Doar angajații dumneavoastră vin aici ca să depună banii. Recent, în timpul unei revizuiri a dosarelor noastre, am observat că nu ați semnat o cerere pentru a vă deschide contul. ”

„Ca măsură de precauție și pentru a respecta regulamentul bancar, am rugămintea de a-mi semna aceste documente.”

„Eu nu pot scrie,” și-a cerut scuze omul de serviciu.
„Eu nu am mers la școală niciodată. Dacă pun un X este suficient?”

„Da, desigur, ” a răspuns bancherul care nu voia să-și supere în vreun fel acest client important.
Apoi a continuat: „Este uimitor cum un îngrijitor a devenit liber profesionist, apoi a pus bazele unei firme mari de curățenie și a devenit unul dintre clienții noștri cei mai de succes. Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat cu dumneavoastră dacă ați fi avut o educație școlară solidă.”

„Pe naiba!” a spus omul. „Dacă aș fi făcut liceul, aș fi încă un biet om de serviciu care lucrează într-o școală în timp ce luptă cu sărăcia.”

Morala:

Uneori, prea multă școală dăunează.

2 Comments

  • Gina Dragomir Posted iunie 25, 2017 10:20 pm

    Minunat ,un om deosebit care nu sa lăsat invins.🗽

    • Daniela Posted iunie 25, 2017 11:04 pm

      Exact! Nu este important ce funcții deții, dar este important ce faci cu ceea ce știi.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.